Tietoa

MILLOIN ON HYVÄ AIKA VARATA JUHLAKUKKIEN PRÄSSÄYSAJANKOHTA? MAKSAAKO VARAUS?

Otamme jokaiselle päivälle rajallisen määrän varauksia vastaan. Varhaisella juhlapäivän varaamisella varmistat, että sinun juhlakukkasi mahtuvat prässäytymään. Varausmaksu on suuruudeltaan 20% taulun hinnasta. Varausmaksu hyvitetään loppulaskusta. 

KUINKA PIAN JUHLIEN JÄLKEEN KUKAT TULEE TOIMITTAA?

Kukat on toimitettava meille noin 1-4 päivää juhlien jälkeen, jotta saavutamme parhaan painotuloksen. Jos toimitat kukat kauempaa, suosittelemme lähettämään ne meille 1-2 päivää juhlien jälkeen. Mitä nopeammin saamme kukat, sitä parempi.

KUULUUKO TOIMITUS HINTAAN?

Asiakas vastaa itse juhlakukkien toimittamisesta meille. Marras-maaliskuussa (arvio) lähetys tulee toimittaa Postin rahtina, sillä kukat eivät kestä kovaa pakkasta (pakkasraja -10 astetta). Saat meiltä sähköpostiisi rahdin kertatilauslomakkeen lähetystä varten. Rahdin lisäpalveluksi tulee valita lämminkuljetus. Esimerkiksi 600km kuljetusmaksu tulee olemaan noin 70€.

Muina kuukausina juhlakukat voi lähettää postipakettina. Pakettiin on kuitenkin ostettava särkyvä-lisäpaketti, jotta kukat saapuvat ehjänä perille. Hyyli ei vastaa juhlakukkiin kohdistuneista mahdollisista vahingoista toimituksen aikana.  Juhlakukat voi tuoda meille myös itse.

Vinkki: kukat voivat kulkeutua myös juhlavieraiden mukana Ouluun.

MITEN PITÄÄ KUKAT TUOREENA TOIMITUKSEN AJAN?

Ennen toimittamista, kukat on säilytettävä viileässä vedessä. Vaihda kukkien vesi päivittäin ja leikkaa varsille uudet imupinnat. Pidä kukat mahdollisuuksien mukaan viileässä, sekä poissa suoralta auringonvalolta.

Tarvitset kukkien pakkaamista varten pahvilaatikon, sanomalehtiä, talouspaperia ja pienen muovipussin. Saat tarkemmat pakkausohjeet toimitusta varten sähköpostiisi.

KUINKA KAUAN PROSESSI KESTÄÄ?

Kimpun purkaminen, terälehtien asettelu painoon, kukkien uudelleen luominen terälehdistä ja lopullisen taulun sommittelu ja rakentaminen vievät aikaa noin 20 tuntia. Terälehdet prässäytyvät painoalustalla noin 4-8 viikkoa.

Valmis taulu toimitetaan sinulle noin 2,5-4 kuukautta kimpun saamisen jälkeen, riippuen sesongista.

VOIDAANKO KAIKKIA KUKKIA PRÄSSÄTÄ?

Osaa kukista ei voi ohentaa, jolloin ne ovat liian paksuja prässäytymään. Nämä kukat jäävät pois lopullisesta teoksesta. Voimme kuitenkin prässätä lähes kaikkia kukkia. Jotkin kukkalajit ovat herkempiä prässäysprosessille, eivätkä välttämättä selviä hyvälaatuisena painosta. Näin ollen emme voi taata, että jokainen kukka selviää kehyksiin asti. 

Vinkki: täysin valkoiset kimput kaipaavat kaverikseen ainakin jotain vihreää.

Huomioitavaa: Posti ei salli itse kerättyjen luonnonkukkien lähettämistä. Eli jos kimppusi on tehty luonnonkukista, tulee kimppu toimittaa itse Hyylille.

SÄILYTTÄVÄTKÖ KUKAT VÄRINSÄ?

Toiset kukat muuttavat väriä prässäyksen aikana enemmän kuin toiset, sillä osa kukista on herkempiä kosteuspitoisuuden muutokselle. Osa kehystetyistä kukista jatkaa haalistumistaan.  Mitä enemmän taulu altistuu auringonvalolle, sitä nopeampaa haalistuminen on. 

Tarjoamme lisäpalveluna kukille värikorjauksen. Värikorjauksen avulla kukkien värit voidaan palauttaa lähemmäs alkuperäisiä sävyjä. Värikorjauksen avulla värien haalistuminen voidaan hidastaa tai jopa estää.